Waterfilters

Earth Matters Shop biedt zeer effectieve waterfilters.

 

Eenvoudig te installeren en vervangen filter mogelijkheden, zowel voor onder het aanrecht als voor het hele huis.

 

Wanneer een waterfilter voor drinkwater gebruiken?

 

Om te voorkomen dat het grondwater opraakt wordt er tegenwoordig vaker en vaker oppervlaktewater toegevoegd aan grondwater. Dat zorgt er vaak voor dat het water een onprettige bijsmaak krijgt en dat er meer residuen van schadelijke stoffen achterblijven in het drinkwater.
 

Wij raden in de volgende gevallen zeker aan een waterfilter te gebruiken:

 

 • als oppervlaktewater de basis van uw drinkwater is
 • als u bepaalde allergieën tegen zware metalen of andere stoffen heeft
 • als u vanwege uw gezondheid beter alleen volledig volledig gezuiverd water kunt gebruiken
   

Het gebruik van een combinatie van een vitaliser en een waterfilter zorgt voor drinkwater van hoge kwaliteit met pure levenskracht en een zachte smaak.  

Het waterfilter kan voor of achter een Leliveld vitaliser worden geplaatst, het water blijft vitaal ook na het filteren.

Een persoon die heel gevoelig en/of lichamelijk kwetsbaar is, zal gevoeliger zijn voor belastende stoffen in water en meer baat hebben bij gefilterd schoon water. Iemand die lichamelijk wat steviger gebouwd is heeft over het algemeen een grotere buffer tegen belastende effecten van stoffen in water. In dat geval kan alleen een vitaliser, voldoende zijn.  

Als u alleen drinkwater grondwater als basis heeft en het water heeft geen bijsmaak kunt u normaal gesproken volstaan met een vitaliser (mogelijk in combinatie met een waterontkalker).
Een waterfilter zal er in alle gevallen voor zorgen dat het water fysiek zuiver wordt en nog beter van smaak is.
Het gebruik van een waterfilter in combinatie met een water vitaliser is ook geschikt voor bijvoorbeeld zwembadwater en vijvers voor koi vissen. 
 

Over onze waterfilters

De Aquaphor filterpatronen die wij leveren zijn voorzien van AQUALEN®. Dit is een ionen uitwisseling vezel gemaakt van kokos schaal. Deze vezel is verweven met fijnere koolstof korrels zodat ze op hun plek blijven. Het is als het ware een soort net met ionen die de schadelijke stoffen binden. Dit net bevat actieve koolstof korrels en heeft een heel hoog contact oppervlak.

Het filterpatroon kan op hoge snelheid het water bevrijden van verontreinigingen zonder snel dicht te slippen. Daarnaast bevat het speciale anti zware metalen vezels die zware metalen en ijzer binden en geactiveerd zilver tegen bacteriegroei.

Al onze filters hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding. Al onze filters leveren in tegenstelling tot veel andere goedkopere filters die alleen actieve kool gebruiken een hoge en stabiele filterprestatie gedurende de hele gebruiksperiode.

Onze waterfilters filteren onder meer:

 

 • chloor en afbraakproducten van chloor
 • organische verbindingen,
 • bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden en pesticidenresiduen
 • residuen van medicijnen
 • deeltjes en zwevende deeltjes
 • zware metalen zoals lood en koper
 • asbestdeeltjes 
 • optioneel tegen bacteriën en parasieten
 • ijzer
   

De verschillende filtermogelijkheden:

 • Een heel huis waterfilter die bij de watermeter achter de hoofdkraan wordt geïnstalleerd en het water in het hele huis of appartement zuivert, niet alleen van roest of zand maar ook van chloor, organische chemicaliën, pesticiden, fenol, zware metalen en meer..
 • Een waterfilter dat op een eenvoudige manier in het aanrechtkastje kan worden ingebouwd, met of zonder aparte kraan en watervitaliser.
 • Een waterfilter dat op een eenvoudige manier in het aanrechtkastje kan worden ingebouwd, met speciaal hollevatensysteem als bescherming tegen bacteriën met of zonder aparte kraan en watervitaliser.
 • Tweevoudig waterfilter voor onder het aanrecht

 

Drinkwater in Nederland

Veel van het drinkwater in Nederland wordt gemaakt van grondwater, het wordt gewonnen op een diepte van 50-100 meter, waardoor alle bacteriën en virussen al uit het water verwijderd zijn. Het water is 10-100 jaar oud. Ondanks alle milieuverontreiniging is het meeste grondwater nog redelijk schoon en van goede kwaliteit.

Helaas beginnen tegenwoordig meer drinkwaterbedrijven oppervlaktewater toe te voegen aan het drinkwater, wat zorgt voor extra chemische vervuiling. Het komt ook voor dat grondwater vervuild raakt met meststoffen waardoor het niet meer geschikt is voor drinkwaterbereiding.
 
In het westen (de grootste delen van Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland) van het land kan uit het grondwater door het zout geen drinkwater worden gemaakt en wordt oppervlaktewater uit Rijn en Maas gebruikt. Ook in andere delen van het land wordt soms oppervlakte water toegevoegd aan het grondwater om drinkwater te bereiden (bijvoorbeeld in Groningen 25%) Oppervlaktewater bevat meer schadelijke stoffen vanwege lozing van afvalwater in de rivieren en uitspoeling van bestrijdingsmiddelen en meststoffen in de landbouw.

Op de kaart onder deze link kunt u zien hoe het drinkwater in uw woongebied wordt gewonnen om een keuze te kunnen bepalen. (met dank aan het KWR). U kunt ook even contact opnemen met uw waterbedrijf om zeker te zijn van het soort water dat u gebruikt. Kijk welk waterbedrijf vewin.nl/sector-in-beeld verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het drinkwater in uw woonplaats en of er grond en /of oppervlaktewater wordt gebruikt voor de bereiding van dit water.
 

De hardheid van water en waterfilters

De filters die wij aanbieden laten voldoende natuurlijke mineralen in het water. Deze mineralen geven het water een unieke kleuring en kwaliteit. Echter, om ervoor te zorgen dat het water licht van smaak is en makkelijk drinkbaar, is het ook belangrijk dat het niet te hard is. Daarvoor kunt u als de hardheid boven de zeven Duitse graden is een waterfilter combineren met een waterontkalker, deze breekt het aanwezige kalk en zet het om in aragoniet, een onschadelijk vorm van kalk die geen hardnekkige aanslag (ketelsteen) vormt, en dus ook in uw lichaam geen aanslag kan veroorzaken.

Door de mineralen kan het water beter de energie van de vitaliser opnemen en een natuurlijke wisselwerking aangaan met het lichaam. In de natuur vormen de mineralen de structuur voor het vasthouden van de vitaliteit van het water. Mineralen geven het water een unieke kleuring en maken het water levend. Voorbeelden van deze mineralen zijn: calcium, magnesium, natrium, kalium, carbonaten en sulfaten. Het beste is om de vitalizer na het waterfilter te plaatsen.

 

Vraag en antwoord Aquapfor waterfilters en Pure Pro douche waterfilter.

 

Waarom is dit filter met Aqualen effectief?
 
De filtercartridge is voorzien van Aqualen. Dit is een vezel voor ionenuitwisseling, gemaakt van kokosschaal. Deze vezel is verweven met fijnere koolstofkorrels, zodat ze op hun plek en statisch blijven. Het is als het ware een watergeleidende ionen-uitwisseling matrix (deze ionen binden de schadelijke stoffen) die actieve koolstofkorrels bevat.

Het vermogen van actieve ionenuitwisseling van Aqualen is veel malen hoger dan bij gelijksoortige ionenuitwisseling harsen die bij veel filters gebruikt worden. 
Er is er een groter absorptie-oppervlak. Daarnaast gebruikt het filter koolstofkorrels die twee keer zo klein zijn als bij veel andere filters, waardoor verontreinigingen sneller worden gebonden.
 
Werken de filters goed voor zware metalen en kunnen ze gebruikt worden bij iedere hardheid?
 
Deze filters verbinden zich 800 keer makkelijker met zware metalen dan met calcium en magnesium (wat hard water veroorzaakt).
Daarom werken de filters goed onafhankelijk van de hardheid van het water.
 
Beschermt dit filter ook tegen bacteriën?
 
Standaard wordt door de zilverionen in het filter een zeer lage concentratie zilver afgegeven aan het water en is er een betere bescherming tegen bacteriën.

U kunt kiezen om een micro anti bacteriefilter te gebruiken voor volledige bacteriële bescherming.
 
Waaruit bestaat het filtercartridge?
 
Het filtercartridges zijn deels gemaakt van polyethyleen en bevatten geen oplosmiddelen.
 
Hoe weet ik dat het filter niet vroegtijdig zijn werking verliest?
 
De vezel zorgt ervoor dat het water blijvend gelijkmatig door het filtercartridge stroomt. Er is geen verlies van capaciteit door de mix van Aqualen met andere filtermiddelen, het filter wordt dus gelijkmatig verbruikt.
 
Wat gebeurt er met de mineralen in het water?
 
Deze filters zorgen dat er voldoende mineralen behouden blijven. De mineralen geven een specifieke kleuring aan het water en geven het water ook de mogelijkheid in een optimale energetische structuur te bestaan.

Zonder (enige) mineralen kan het water geen stevigheid, kracht hebben, het kan niet de levensenergie opnemen uit en uitstralen naar de omgeving, wat wel de functie van water is. Primair is het belangrijk dat het water goede energie heeft, dat is wat de vitaliser doet. Die energie is ook waar het lichaam primair op reageert en mee in contact komt als het water is gevitaliseerd. Daarom adviseren wij u een filter altijd met een vitaliser te combineren. 

Als het water hard is, is het goed om naast het vitaliseren het water ook te ontkalken, dan wordt de kalk vergruisd en onschadelijk gemaakt, geeft dus geen belastende gezondheidseffecten. Water is dan zachter voor het lichaam, het is minder zwaar en het drinkt makkelijk. Daarnaast heeft u geen last meer van kalkaanslag en kunt u energie besparen.
 
Voldoet dit filter aan de normen?
 
Het filter is getest en goedgekeurd door de LGA (een soort Duitse TNO). Aquapfor gebruikt alleen hoge kwaliteit, aan voedsel gerelateerde maatstaven. Materialen worden geleverd door producenten die de kwaliteit bij iedere stap van productie controleren.

De standaard die Aquapfor aanhoudt voor zijn producten is deel van een systematische benadering naar kwaliteit.

Aquapfor is gecertificeerd volgens de ISO 9001 standaard door TUV Nord (leidend certificatiebureau in oostelijk en noordelijk Europa). Ongeveer 10% van de filters in iedere productie wordt gecontroleerd voordat ze de fabriek verlaten.
 
Kunnen er zilverdeeltjes via de Aquaphor waterfilters in het water komen?
 
De zilverdeeltjes kunnen niet uitspoelen, ze zitten als het ware vast aan het AQUALEN vezelnetwerk van de filterpatronen.
 
Zijn de AQUAPHOR waterfilters getest?
 

 Ja, het filter is uitvoerig getest

AQUAPHOR Filters hebben betere resultaten als verschillende andere filters*:

• het verwijderen van gebruikelijke onzuiverheden (zand, klei, roest)
• het effectiever verwijderen van organische verontreinigingen (fenolen, pesticides, chlorides) 
• het effectiever verwijderen van onprettige smaken, geuren en films
• het effectiever verwijderen van zware metalen ionen 
• het verwijderen van colloïdaal ijzer (de oranje-achtige aanslag die vaak gevonden wordt metalen buizen)
• het verwijderen van microscopische fauna, bacteriën en virussen
• een toename van de filtratie snelheid 

* Volgens de testresultaten onder de GOST R 51872-2002 standaard en corresponderend met de NSF/ANSI 42 standaard: drinkwater verwerking's installaties - zuiverende effecten.


Overzicht: deze standaard richt zich op Point-of-Use (POU)- en Point-of-Entry (POE) - systemen, het doel is, specifieke esthetische of niet gezondheid relevante belastende stoffen (chloor, smaak en geurstoffen, en deeltjes), die vaak in openbaar of privé drinkwater aanwezig kunnen zijn, te verminderen.
En de NSF/ANSI 53 standaard: drinkwater verwerking's installaties- uitwerkingen op de gezondheid.
Overzicht: de standaard 53 richt zich op Point-of-Use (POU, een filter onder het aanrecht bijvoorbeeld)- en Point-of-Entry (POE, een filter op de hoofdwaterleiding) - systemen, die vermindering van specifieke gezondheid relevante belastende stoffen, zoals bijvoorbeeld: Cryptosporidium, Giardia, lood, vluchtige organische chemicaliën en Methyl-TertiärbutylEther (MTBE), die in openbaar of privé drinkwater aanwezig kunnen zijn, tot doel hebben.

Vraag en antwoord over Pure Pro douche-waterfilter
 
Waarom zou ik een douche waterfilter gebruiken?
 
Douchen met gezuiverd water heeft als voordeel dat u geen chemische verontreinigingen en zware metalen via uw huid zult opnemen. Gezuiverd douche water geeft een schoner gevoel.
 
Hoe werkt het douche waterfilter van Pure Pro?
 
Het Pure Pro douche-waterfilter bevat een filtermengsel waarmee via koolstof in metaalionen schadelijke chemische stoffen worden verwijderd. Er vindt een ionen uitwisseling in het filter plaatst waardoor ook andere stoffen zoals zware metalen en fluoride uit het water verwijderd. (In Nederland wordt geen fluoride aan het water toegevoegd. Fluoride zit in medicijnen bijvoorbeeld antidepressiva of in tandpasta. Door dit niet te gebruiken voorkom je inname van fluoride.)

Het douche waterfilter is niet specifiek geschikt voor drinkwater.

Optioneel kunt u een douche-waterfilter nog voor een Aquapfor aanrecht inbouw-waterfilter op de koude waterleiding plaatsen of het water naderhand filteren met de Aquapfor waterfilterkan voor maximale zuiverheid.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »