Marine Phytoplankton 200 caps

€44,95 €39,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1 werkdag

Marine Phytoplankton is misschien wel het gezondste voedsel ter wereld. Bij Earth Matters verkopen we de puurste en gezondste Marine Phytoplankton die verkrijgbaar is. Profiteer ook van deze ongekend krachtige micro-alg.

Marine Phytoplankton is een zoutwater micro-alg, die net als spirulina en chlorella tot eencellige algen behoort. Marine Phytoplankton is echter niet zomaar een alg, het is namelijk de bron van al het leven op aarde. De aarde bestaat inmiddels zo’n 4 miljard jaar en marine phytoplankton vermoedelijk zo’n 3 miljard jaar. Door deze alg ontstond het eerste leven in de oceanen, dat zich vervolgens ook op land ging ontwikkelen. Hierbij heeft het als basis gediend voor al het leven dat we op de aarde kennen.

Nog steeds omvat Marine Phytoplankton maar liefst een kwart van alle vegetatie op aarde en voorziet het ons van 90% van alle zuurstof die we op aarde hebben – vele malen meer dan alle planten en bomen samen. Leuk weetje: Marine Phytoplankton is de voornaamste voeding van de walvis, het grootste zoogdier ter wereld dat tussen de 70 en 200 jaar oud wordt. Het is ongekend dat zo’n eencellig micro-organisme verantwoordelijk is voor het lange leven van het grootste zoogdier ter wereld.

Waarom is het zo ontzettend gezond?

Dat Marine Phytoplankton aan de basis van het leven en  de voedselketen staat, is te danken aan de ongekend hoge en brede voedingswaarde. De alg bevat namelijk een compleet scala aan aminozuren, chlorofyl, enzymen, vitaminen, spoorelementen en mineralen. Maar belangrijker: het bevat extreem hoge hoeveelheden van het omega-3 vetzuur EPA.

Hieronder een complete lijst van de voedingsstoffen in Marine Phytoplankton (zie etiket hierboven voor complete overzicht van voedingswaarden):

 • Eiwitten (ruim 60%!)
 • Chlorofyl
 • Vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C en E
 • Antioxidanten
 • Mineralen (calcium, fosfor, kalium, natrium, magnesium)
 • Spoorelementen (selenium, jodium, zink en ijzer)
 • Polysacchariden
 • Alle 9 aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken
 • Alle essentiële vetzuren (Omega-3 en -6)
 • Lange-keten Omega-3 vetzuren (E.P.A.)
 • D.N.A. en R.N.A.
 • Nucleotiden

Deze samenstelling van Marine Phytoplankton zorgt ervoor dat het precies de juiste hoeveelheden voedingstoffen aanlevert voor opbouwen, onderhouden en herstellen van onze celstructuur. Dit doet Marine Phytoplankton op een unieke wijze. Doordat de moleculen maar liefst 5 keer kleiner zijn dan een rode bloedcel, is het niet afhankelijk van de spijsvertering of de lever voor opname. Hierdoor wordt Marine Phytoplankton voor 100% opgenomen door het lichaam, dringt het direct door tot de cel en voedt het deze. Dit maakt Marine Phytoplankton uniek.

Waar is Marine Phytoplankton allemaal goed voor?

Door alle bovenstaande eigenschappen heeft Marine Phytoplankton ontelbare voordelen voor ons lichaam en is het volgens ons misschien wel het krachtigste en gezondste product ter wereld. Een aantal van de  belangrijkste gezondheidsvoordelen door de hoge concentratie Omega 3 zijn:

 1. Bloeddruk – DHA en EPA helpen een normale bloeddruk in stand te houden [bron].
 2. Hart –  EPA en DHA zijn bij dagelijkse inname (250 mg) goed voor het hart [bron].
 3. Vetgehalte bloed – DHA en EPA dragen bij aan het behoud van een normaal vetgehalte in het bloed [bron].
 4. Hersenen – DHA draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie [bron].

 

Weg met die visolie!

Marine Phytoplankton is de meest veelzijdige bron van omega 3-vetzuren ter wereld. Neem je dagelijks deze krachtige alg, dan is het innemen van visolie overbodig. Denk er maar eens over na: hoe komen krill en vis aan hun belangrijke omega’s? Juist, doordat ze via het water Marine Phytoplankton binnenkrijgen. Met krill- of visolie krijg je dus tweedehands voeding binnen. Bij elke stap in de voedselketen verliezen de omega’s een deel van de voedingswaarde. Met Marine Phytoplankton krijg je de basis binnen.

Veel wetenschappers adviseren visolie daarnaast helemaal te vermijden, gezien de stijgende niveaus van kwik en andere giftige metalen die in veel koudwatervissen worden aangetroffen [bron]. Kies daarom voor een plantaardige supplementen zoals Marine Phytoplankton, die alle omega 3’s in ongekend hoge hoeveelheid bevat en een hogere biobeschikbaarheid heeft dan elke andere omega 3-bron.

Trots! Marine Phytoplankton van Earth Matters

Toen we op zoek gingen naar een eigen Marine Phytoplankton, gingen we allereerst op zoek naar de beste natuurlijke bron. Helaas kwamen we er snel genoeg achter dat dat niet wenselijk is, door de oplopende straling en zware metalen in het zeewater. We zijn dus op zoek gegaan naar een producent die het op de best mogelijke manier zelf kweekt. Die hebben we gevonden.

Van de 40.000 soorten phytoplankton zijn slechts enkele geschikt voor mensen. Wetenschap wijst echter uit dat één specifieke soort zich op basis van voedingsprofiel onderscheidt: nannochloropsis gaditana [bron]. Dit is de Phytoplankton die wij verkopen. De micro-alg wordt in technologisch geavanceerde photo-bioreactors gekweekt. De bio-reactoren bestaan uit een transparant gesloten buizensysteem waarbij, gebruikmakend van zonlicht en natuurlijke fotosynthese, de phytoplankton ongehinderd en zonder concurrentie van andere algen kan uitgroeien.

Onze Marine Phytoplankton groeit op oud zeewater (130.000 jaar oud). Dit water is diep uit de aarde gehaald. Hierdoor is het gegarandeerd vrij van verontreinigingen en zware metalen. Het productiesysteem is milieuvriendelijk en er wordt geen enkele pesticiden of herbiciden gebruikt. Elke roductiebatch wordt continu gecontroleerd op kwaliteit en aan de hand van alle strenge Europese eisen.

Leuke extra: voor onze Marine Phytoplankton gebruiken we violet glas van Miron. Dit glas werkt als een natuurlijk filter waardoor alleen de lichtstralen worden doorgelaten die de inhoud beschermen en bevorderen. Het glas blokkeert al het zichtbare licht, met uitzondering van violet licht. Dit zorgt voor optimale bescherming van de inhoud tegen de schadelijke gevolgen van het zichtbare licht, waardoor de houdbaarheid en de werkzaamheid beschermd worden.

Extra informatie

Inhoud

200 capsules

Ingrediënten

Marine Phytoplankton (nannochloropsis gaditana).

Overige ingrediënten

hpmc capsules (veganistisch).

Dosering

4 capsules per dag (totaal 2 gram), tijdens of na de maaltijd met water innemen.

Gegarandeerd vrij van

GMO, dierlijke producten, gluten, soja, lactose, noten, zaden, zware metalen, conserveringsmiddelen, (synthetische) kleur-, geur- en smaakstoffen.

Risico-indicatie

Marine Phytoplankton is een jodiumrijk product. Deze zijn niet geschikt voor jonge kinderen (<12 jaar), bij schildklierproblemen en tijdens zwangerschap en borstvoeding.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »