Gula Java Brut 1000gr

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1 werkdag

Amanprana Kokosbloesemsuiker(bio kokossuiker), om jou op elk moment van de dag  te laten genieten van haar zoetheid en zachte karamel smaak.

Kokosbloesemsuiker(bio kokos suiker), om jou op elk moment van de dag  te laten genieten van haar zoetheid en zachte karamel smaak. Gula Java kan je overal gebruiken ter vervanging van suiker of siroop. Perfect in cocktails bvb moijto. Uitgeroepen tot meest duurzame suiker door de Voeding & Landbouw Organisatie (FAO). 

Ingrediënten: 100% ongeraffineerde kokosbloesem ruwe suiker1,2, 310g, Bovis 9.000, -30 Yin, GI 35Orac 2.200/100g

Inhoud: 1000g

Wat is Gula Java?

Gula Java is de kokosbloesemsuiker (bio kokossuiker)uit Java. De zoete nectar van de kokosbloesem is een gekoesterde rijkdom, door tappers hoog in de kokosbomen geoogst. Boven het houtvuur in de ketel verandert de nectar langzaam roerend in een heerlijke, ongeraffineerde rijke suiker. Om jou op elk moment van de dag te laten genieten van haar zoetheid en zachte karamelsmaak.

Gula Java kan je gebruiken ter vervanging van riet- of bietsuiker, agave, ahorn of siroop. In thee en koffie, heerlijk op appels in de oven, gebakken bananen, pannenkoeken, taarten, wafels, gebak en cake. Perfect in cocktails (vb Mojito, Caipirinha,…). Als decoratief suikerrandje aan je glas. Om gerechten af te werken en Aziatische recepten met Gula Java hun authenticiteit te geven. Ideaal tussendoortje voor extra energie.

Glycemische Index:
Hoe lager de GI, des te stabieler je suikerspiegel
Orac-waarden:
ORAC is een manier om de antioxidatieve kracht van voeding te weten. ORAC is de afkorting  van “Oxygen Radical Absorbence Capacity” en geeft ons in idee hoeveel antioxidanten voeding  bevat om ons in staat te stellen er de voordelen van te kunnen plukken. De gemiddelde persoon zou 3000-5000 eenheden per dag moeten consumeren. Hoe hoger de Orac, des te meer antioxidanten je voeding bevat

Glycemische Index GI Gula Java kokosbloesemsuiker..per 100 gr

Orac waarde van Gula Java kokosbloesemsuiker

Fairworld kokosbloesemsuiker (bio kokossuiker) extra inkomen voor 2000 families

Amanprana werkt voor haar kokosbloesemsuiker(bio kokos suiker)samen met Lestari Mandiri, Fairworld en Hivos. Lestari is een associatie die wedijvert voor de belangen van kleinschalige boeren en hun families in centraal Java. Hivos is een humanistische organisatie die staat voor een faire, vrije en duurzame wereld. Een organisatie die ook staat voor gelijke kansen voor mensen. In de provincie Kulon Progo, centraal Java, waar één van de boerenverenigingen van Lestari aanwezig is, werken we ook samen met Fairworld, die erop toeziet dat de oogst en productie van onze kokosbloesemsuiker met bio en fair trade principes gebeurt. Beide zijn lid van Organic Alliance, een organisatie die wedijvert voor meer bio in Indonesië. Samen trachten we 2.000 families in Kulon Progo een extra inkomen te geven en hun eco habitat te beschermen. De kokosbomen in hun tuinen brengen nu een eigen oogst op. kokosbloesemsuiker is door de Voedsel- en Landbouw Organisatie FAO uitgroepen tot meest duurzame suiker.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »