Blog Earth Matters shop

Magnesiumtekort zelftest

 • Geplaatst op
 • Door Hessel Hoornveld
 • Geplaatst in magnesium
Magnesiumtekort zelftest

Magnesiumtekort of niet?
Heb je klachten die op een tekort kunnen wijzen, kijk dan ook eens kritisch naar je leefstijl en dagelijkse voeding. Gebruik je veel witmeelproducten en suikerrijk voedsel, eet je weinig groenten? Dan is de kans groot dat je kampt met een (licht) tekort.

Met meer groene groenten, bonen, peulvruchten, bananen, volkoren granen, pure chocolade en vooral met noten kun je je inname van magnesium verbeteren. Cashewnoten, amandelen en pinda's bevatten veel magnesium, en ook pindakaas is een goede leverancier.

Naast een gezond eetpatroon is de suppletie van magnesium in veel gevallen ook een verstandige keuze om de drukke en belastende levensstijl van tegenwoordig te ondersteunen.

Is straling werkelijk schadelijk en hoe kan je je beschermen?

 • Geplaatst op
 • Door Stefan van Twillert
 • Geplaatst in straling
Is straling werkelijk schadelijk en hoe kan je je beschermen?

Inmiddels is er overal straling te vinden en dit lijkt alleen maar meer te worden met de komst van o.a. 5G en Internet of Things. Het internet heeft veel voordelen voor ons dagelijks leven, maar het leidt helaas ook tot steeds meer gezondheidsproblemen. Beschermen tegen straling wordt dus steeds belangrijker, want dat straling schadelijk is, daar bestaat geen twijfel over (lees hieronder meer). Bij Earth Matters zijn we al jaren een vertrouwde verkoper van anti-stralingsproducten in Nederland. Maar zit er nou echt een kern van waarheid in de schadelijke effecten van straling en werken de anti-stralingsproducten ook werkelijk?

Biotine, het antwoord voor gezonde huid en haren

 • Geplaatst op
 • Door Stefan van Twillert
 • Geplaatst in haren, huid
Biotine, het antwoord voor gezonde huid en haren

Een stralende huid en mooie haren zijn belangrijke kenmerken van je uiterlijk. Dit is voor veel mensen belangrijk en daarom ook goed om er aandacht aan te geven. Er is één ‘sleutelvitamine’ die gezonde huid en haren realiseert: biotine. Biotine is een in wateroplosbare vitamine B-complex, dit betekent dat we alleen de hoeveelheid opnemen die we nodig hebben. Wat eventueel teveel is verlaat ons lichaam weer via de urine. Een teveel aan Biotine bestaat dus niet. Biotine is ook wel bekend als vitamine H, co-enzym R en vitamine B8.

Hoe schoon is ons drinkwater? | Waarom zuiveren van levensbelang is

Hoe schoon is ons drinkwater? | Waarom zuiveren van levensbelang is

Er is veel aandacht voor ons drinkwater. In Nederland zijn we er trots op dat we tot de landen behoren die het schoonste drinkwater hebben van de wereld. Maar dat we vergeleken met andere landen schoner water hebben zegt weinig tot niets over de feitelijke kwaliteit van ons drinkwater. Met de voortschrijdende nano-technieken en andere industriële ontwikkelingen als schaliegas-boringen groeit het aantal en de verscheidenheid aan vervuilingsbronnen van onze grond en oppervlaktewater. En dus komen er, onvermijdelijk, ook steeds meer vervuilingen in ons drinkwater terecht. Daarmee is het van groot belang dat een ieder zijn eigen drinkwaterkwaliteit bewaakt en borgt om een gezond leven te kunnen leiden en blijven leiden.

Feiten en fabels over maagzuur

 • Geplaatst op
 • Door Stefan van Twillert
 • Geplaatst in darmen, maagzuur
Feiten en fabels over maagzuur

Het goed functioneren van het spijsverteringskanaal is van het grootste belang voor de gezondheid van het gehele lichaam. Dit is bij veel mensen bekend, maar meestal denkt men aan het optimaal functioneren van de darm. Wat daarbij vaak over het hoofd wordt gezien is het belang van het hebben van (voldoende) maagzuur. En daar bestaan nog al wat fabels over.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »