Boeken van Anker Larsen

Johannes Anker Larsen is één der groten uit de wereldliteratuur. De Internationale roem van deze fijngevoelige Deense psycholoog dateert uit de jaren 20 van de vorige eeuw, toen hij verrassend een belangrijke Skandinavische Literatuurprijs ontving, zijn werk in 11 talen vertaald werd en de literatuurkritiek hem met Dante, Dostojewski, Tagore, Proust en Hamsun vergeleek. Hij werd gewaardeerd door Herman Hesse en Rudolf Steiner.

J. Anker Larsen (1874 - 1957) leefde als ongebonden schrijver in de buurt van Kopenhagen, nadat hij de theologische faculteit, de "dorre plaats", de rug had toegekeerd en bij verschillende Kopenhaagse theaters als souffleur, toneelspeler en regisseur werkzaam was. Zijn liefde gold mensen die eerder "verdieping" dan "vermaak" zoeken, diegenen die nog ontvankelijk zijn voor de fijne trillingen van een geestelijke wereld. In totaal schreef hij 10 romans, meer dan 20 novellen en 11 theaterstukken.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »