Blog Earth Matters shop

Hoe schoon is ons drinkwater? | Waarom zuiveren van levensbelang is

Hoe schoon is ons drinkwater? | Waarom zuiveren van levensbelang is

Er is veel aandacht voor ons drinkwater. In Nederland zijn we er trots op dat we tot de landen behoren die het schoonste drinkwater hebben van de wereld. Maar dat we vergeleken met andere landen schoner water hebben zegt weinig tot niets over de feitelijke kwaliteit van ons drinkwater. Met de voortschrijdende nano-technieken en andere industriële ontwikkelingen als schaliegas-boringen groeit het aantal en de verscheidenheid aan vervuilingsbronnen van onze grond en oppervlaktewater. En dus komen er, onvermijdelijk, ook steeds meer vervuilingen in ons drinkwater terecht. Daarmee is het van groot belang dat een ieder zijn eigen drinkwaterkwaliteit bewaakt en borgt om een gezond leven te kunnen leiden en blijven leiden.

Feiten en fabels over maagzuur

  • Geplaatst op
  • Door Stefan van Twillert
  • Geplaatst in darmen, maagzuur
Feiten en fabels over maagzuur

Het goed functioneren van het spijsverteringskanaal is van het grootste belang voor de gezondheid van het gehele lichaam. Dit is bij veel mensen bekend, maar meestal denkt men aan het optimaal functioneren van de darm. Wat daarbij vaak over het hoofd wordt gezien is het belang van het hebben van (voldoende) maagzuur. En daar bestaan nog al wat fabels over.

Waarom vitamine D3 schadelijk kan zijn zonder K2

  • Geplaatst op
  • Door Stefan van Twillert
Waarom vitamine D3 schadelijk kan zijn zonder K2

Het innemen van vitamine D3 wordt tegenwoordig overal aanbevolen. Wat terecht is. Het is één van de belangrijkste vitamines die we nodig hebben en in de winter bijna essentieel om in te nemen. Het overgrote deel van de mensen heeft een tekort aan deze krachtige vitamine D3. Wat helaas bijna niemand weet is hoe belangrijk vitamine K2 is in combinatie met inname van D3. Het innemen van vitamine D3 zonder K2 is bijna zinloos en kan zelfs vervelende gezondheidsrisico’s met zich meebrengen…

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »